Dierenambulance slaat alarm:

Steeds meer mensen zetten hun ‘coronahuisdier’ letterlijk tussen het afval

Dierenambulance slaat alarm: steeds meer mensen zetten hun 'coronahuisdier' letterlijk tussen het afval

Bij de Dieren ambulance Utrecht zijn ze enorm bezorgd, steeds meer huisdieren worden letterlijk tussen het afval gedumpt. Experts vrezen al langer voor dit soort dingen, veel mensen hebben door de coronacrisis spontaan een huisdier in huis genomen, zonder hier goed over na te denken.

Er werd al gevreesd voor een stijging van het aantal dieren in de Nederlandse asielen wanneer de coronacrisis richting zijn einde zou lopen. Mensen zouden weer hun ouderwetse werkritme oppakken, de huisdiertjes worden wat ouder, ze zijn niet meer zo ‘schattig’ als voorheen, of mensen realiseren dat het hebben van een huisdier toch meer tijd en of geld kost dan verwacht.

Lees ook

Steeds meer huisdieren worden online aangeboden: spijtbaasjes willen af van ‘coronapuppy’

NU.nl meldt dat steeds meer mensen in de regio Utrecht hun konijn of fret soms letterlijk tussen het afval zetten. Voor de Dierenambulance is dit een reden om aan de bel te trekken. Een medewerker van de dienst zegt dat het niet simpelweg gaat om een incident, maar dat er duidelijk een trend waarneembaar is:

‘Gisteren haalde ik wat ratten op, vlak voor het weekend een hamster en een fret en de week daarvoor drie dozen konijnen.’

Medewerkers van de dienst vrezen hier al langer voor. Nu de maatregelen flink worden versoepeld en mensen ook weer makkelijker op vakantie kunnen is vaak het eerste wat het huis uit gaat het huisdier: ‘Mensen mogen weer op vakantie dus moeten ze ook iets met hun huisdier. Hoe we dit tegen kunnen houden weten we helaas echt niet.’

Door Bart Reijmerink via https://www.indespiegel.nl

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *