En toen was de vakantie voorbij

En dat ging heel snel. Leuke dingen gedaan, overal en nergens geweest.

Grappig verhaal, ik vind kronieken leuk om te bladeren, allemaal gebeurtenissen van de afgelopen eeuwen.

Wij naar een kringloop winkel die veel verder was dan dat ik in gedachten had. Mijn gedachte was linksaf, rechtdoor, rechtsaf en je bent er, maar het bleek toch nog een halfuurtje rijden was. Ook al had ik wel gelijk, maar dan met wat langere wegen.

Kwam ik daar de kronieken van Nederland tegen, ‘hebben’ dacht ik, bleek hij 20 euries te zijn, te duur! Betreft kringloop winkels heb ik wel mijn grens. Maar het bleef in mijn hoofd zitten, ondanks dat ik probeerde het te vergeten.

Week later naar een andere kringloop, een hele grote in drachten, lag hij daar ook, maar zonder prijs, er stond wel een prijs op de kaft (3,50), maar dat was handschrift voor de oorlog en met potlood. Maar goed, met nog wat kaartspelen, een leuk doossie, en 2 kerstblaadjes naar de kassa.

Stond daar een vrouw, kassière zeg maar, die het met de natte vinger deed. Dat werd wel spannend hoe duur gaat het worden… was het maar 4,25 of zo bij elkaar, nou ja, geweldig. Dus ben nu in bezit van mijn derde kronieken. Joehoe.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *