Hehe, daar ben ik weer na een drukke periode

De afgelopen dagen waren het weer drukke dagen, even snel de belangrijkste gebeurtenissen.

Vrijdag probeerde Ukje via het voetenbankje op bed te springen maar kwam niet verder dan het voetenbankje. Sindsdien kon ze niet meer op haar achterbeentjes staan. Dit gebeurt natuurlijk net voor het weekend, dus wij hadden bedacht om haar met rust te laten en te helpen wanneer dat nodig mocht zijn, met trappen lopen (wat ze ook niet meer mag), naar buiten dragen, ect.

Zondagnacht niet geslapen, van alles geslikt, om te slapen, maar niets mocht baten, oxypam kon ik niet nemen door de nawerking en ik moest Maandag rijden naar Hilversum met Arjen voor het ooglaseren.

Maandag, na een uur en drie kwartier waren bij de oogkliniek in Hilversum, na het aanmelden kwam er een vrouwtje die van alles uitlegde en zei dat de behandeling 2 uur zal duren en zei meteen in één adem door dat ik hier kon zitten wachten. Maar het was behoorlijk druk, dus ik zei spontaan, “nou niet hier… tussen al die mensen, heb autisme!” “Ow, geen probleem” zei zij, “Achterin is een ruimte die we gebruiken voor oogcontrole en daar zijn we klaar, dus daar kun je zitten?”

Wachtkamer

Wachtkamer

Yeaaah, ik blij, lekker netflix kijken en in blaadjes bladeren, na wat afleveringen gezien te hebben, en twee magazines te hebben bekeken, stond Arjen alweer voor mijn neus en konden we naar huis, gelukkig.

Bij het thuis komen was ik erg moe, maar kon het wel kunnen volhouden tot het tijd was om te slapen, want de volgende dag moesten we naar Zwolle voor controle.

Dinsdag, na best wel goeie nachtrust op naar Zwolle, alles bleek goed te zijn, ik had nog een wc incident… Ik ging naar de wc, er dan zijn er twee dingen die ik thuis gewend bent, 1. ik plas altijd zittend, vind ik relax en de wc blijft schoner (gespetter)  en 2. ik doe nooit de deur op slot, die laat ik zelfs open. Dus toen ik daar naar de wc ging, vergat ik de deur op slot te doen, dus ineens ging de deur open en stond er een man in de deur opening die mij zag zitten die schrok zo erg dat hij zich overdreven verontschuldigde, terwijl het mijn schuld was. En ik reageerde heel  tam, zo van “Sorry!”. Ach ja kan gebeuren.

Toen ook maar even langs een kringloop winkel geweest in Wolvega, erg gezellige en vooral schone kringloop en daar heb ik een elektrische mes gevonden die ik al een tijd wilde hebben, het zal wel weer in de kast blijven liggen wat ik met wel meer dingen heb. Dan wil ik ze graag hebben, voor het makkelijke, maar gebruik ze dan niet, ken je dat? Verder nog een mooi groot wijnglas waar volgens mij een liter wijn in kan, hahahaha. 2 kussentjes voor buiten een lapjes deken, alweer gewassen en in de droger geweest. Lekker fris. En weet al niet meer wat nog meer. Errug.


Maar goed, na de lunch met Ukkie naar de dierenarts voor haar pootje, die het alweer aardig weer was bijgetrokken, ze ging wel steeds snel zitten, het was schijnbaar toch nog pijnlijk. Bij de dierenarts alles gecontroleerd en wat bleek, ze heeft een knieschijfje bij haar rechter achterbeentje die er steeds in en uit schuift, dat is pijnlijk. Dus ze loopt dus eigenlijk op drie pootjes, nu de andere verstuikt of verrekt is kan ze deze niet ontzien omdat ze niet op de ander kan steunen, met het knietje zeg maar.

Conclusie, eerst moet het verstuikte/verrekte beentje gezond zijn, dat ze er weer op kan steunen en dan kan het knietje verholpen worden door een operatie waar ze het geultje waar het knieschijfje in valt dieper maken zodat het schijfje er niet meer uit flopt. Dus dat is even geduld hebben, maar het gaat goed, ze begint al weer rond te tippelen. We hadden wel medicijnen mee gekregen voor de pijn en eventuele ontsteking. maar onze theorie is dat als je niet je grens voelt ga je forceren, zelf ervaring met rug pijn. En dat werkt, in plaats van dat ze niets voelt en van alles doet, neem ze rust en gaat fijn ergens liggen wat ten goede komt van het verstuikte/verrekte beentje. Hou je op de hoogte.

Ben nu moe geworden en begin al weer in mijn hoofd te dwarrelen, groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 


Link => Tarothuis.nl: "bij ons ervaar je dat (leren) werken met de tarot makkelijk en leuk is!"