Ik doe niets, het overkomt mij gewoon

Even nog een stukje opvolgend of als toevoeging van het blogje “Selectief horen en zien” is het “Ik doe niets, het overkomt mij”. Wat in houd dat iemand altijd een hand boven eigen hoofd houdt. Waar bij de persoon in kwestie altijd onschuldig is maar alles om zich heen de schuld geeft.

Erg vermoeiend, omdat jij als buitenstaander wel ziet dat het door de persoon zelf is gedaan of veroorzaakt. En je kan dit helemaal niet duidelijk maken, je loopt tegen een soort muur te praten. Want zelfs als je zegt, “ja, maar als je dit of dat had gedaan was het anders gelopen”, dan nog blijft er gezegd worden ja, maar…

Ik bedenk mij ineens dat ik een boekje bezit die “ja, maar” heet, ga ik eens opzoeken.

Maar ik bedacht me dat “ik doe niets, het overkomt mij gewoon”, hoort eigenlijk ook bij het blogje “Selectief horen en zien“.

Maar als afsluiting, iedereen moet lekker doen wat hij /zij wilt, ik laat iedereen in zijn waarde, of ik vriendjes met je wil zijn is een tweede. Ik vind dat je wel vriendschap moet verdienen, door oa de frequentie van contact. En het klinkt lullig, maar wat heb je elkaar te bieden. Dat kan uit één lopen van zelfde hobby tot lekker om de zoveel tijd lekker klagen, alles is goed.

Je kan ook leren van elkaar, want leren aan of leren van is ook geen verkeerde bezigheid.

Maar dit wilde ik nog even kwijt.

3 reacties

  • OW, het zijn pingbacks, voor mochten mensen een bericht delen op hun blog krijg ik automatisch een terugklik zeg maar erop.

    Beantwoorden
  • HUH, er hoort hier een reactie te staan maar die zie ik niet, wtf? Test. Test.

    Beantwoorden
  1. Selectief horen en zien - Eddies Site  24-10-2019

    […] Zie ook opvolgend blogje: “Ik doe niets, het overkomt mij gewoon“. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *